Bajgiel z serem żółtym, rukolą, pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem

/*1 września 2016*/
Bajgiel z serem żółtym, rukolą, pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem

Składniki:

Bajgiel z serem żółtym, rukolą, pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem


  • 1 bajgiel (75 g)
  • 1 łyżeczka Optimy DHA (10 g)
  • 1 plaster sera żółtego (20 g)
  • Garść rukoli (20 g)
  • 3 kolorowe pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół (60 g)
  • 1 łyżeczka szczypiorku (2 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1247,61
Energia [kcal] 334,48 17
Białko ogółem [g] 12,647 25
Tłuszcz [g] 11,556 17
Węglowodany ogółem [g] 46,863 18
Sód [mg] 516,24 22
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 257,74 32
Witamina D [ug] 0,788 16
kw.tł. nasycone ogółem [g] 4,4957 22
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 4,8319
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 1,8707
Cholesterol [mg] 14,2
Błonnik pokarmowy [g] 2,55

Magiczny składnik

Rukola ma charakterystyczny orzechowy posmak i jest lekko pikantna. Doda nutę pikanterii do każdej kanapki.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Bajgiel przekroić na pół, posmarować Optimą DHA. Ułożyć na nim rukolę, ser i pomidorki, posypać szczypiorkiem. Kanapkę przykryć drugą częścią.