Bajgiel z serem żółtym, rukolą, pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem

Bajgiel z serem żółtym, rukolą, pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem

Składniki:

Bajgiel z serem żółtym, rukolą, pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem


  • 1 bajgiel (75 g)
  • 1 łyżeczka Optimy DHA (10 g)
  • 1 plaster sera żółtego (20 g)
  • Garść rukoli (20 g)
  • 3 kolorowe pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół (60 g)
  • 1 łyżeczka szczypiorku (2 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1247,61
Energia [kcal]334,4817
Białko ogółem [g]12,64725
Tłuszcz [g]11,55617
Węglowodany ogółem [g]46,86318
Sód [mg]516,2422
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]257,7432
Witamina D [ug]0,78816
kw.tł. nasycone ogółem [g]4,495722
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]4,8319
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]1,8707
Cholesterol [mg]14,2
Błonnik pokarmowy [g]2,55

Magiczny składnik

Rukola ma charakterystyczny orzechowy posmak i jest lekko pikantna. Doda nutę pikanterii do każdej kanapki.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Bajgiel przekroić na pół, posmarować Optimą DHA. Ułożyć na nim rukolę, ser i pomidorki, posypać szczypiorkiem. Kanapkę przykryć drugą częścią.