Bajgiel z awokado, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

Bajgiel z awokado, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

Składniki:

Bajgiel z awokado, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem


  • 1 bajgiel (75 g)
  • 1 łyżeczka Optimy CARDIO (5 g)
  • 4 plasterki awokado (40 g)
  • 3 rzodkiewki (30 g)
  • 5 plasterków ogórka zielonego (30 g)
  • 1 łyżeczka szczypiorku (2 g)
 Wartość odżywcza%RWS
Energia [kJ]1460,11
Energia [kcal]350,1818
Białko ogółem [g]7,9216
Tłuszcz [g]14,9321
Węglowodany ogółem [g]49,25319
Sód [mg]417,6417
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]113,1414
Witamina D [ug]0,7515
kw.tł. nasycone ogółem [g]2,903715
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]8,9379
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]2,7107
Cholesterol [mg]0
Błonnik pokarmowy [g]3,77

Magiczny składnik

Rzodkiewka jest warzywem niskokalorycznym. 1 rzodkiewka to tylko 2 kalorie!

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Bajgiel przekroić na pół, posmarować Optimą CARDIO. Ułożyć na nim awokado, plasterki rzodkiewki i ogórka zielonego, posypać szczypiorkiem. Kanapkę przykryć drugą częścią.