Bajgiel z awokado, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem
/*1 września 2016*/Składniki:
Bajgiel z awokado, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem
- 1 bajgiel (75 g)
- 1 łyżeczka Optimy CARDIO (5 g)
- 4 plasterki awokado (40 g)
- 3 rzodkiewki (30 g)
- 5 plasterków ogórka zielonego (30 g)
- 1 łyżeczka szczypiorku (2 g)
Wartość odżywcza | %RWS | |
---|---|---|
Energia [kJ] | 1460,11 | |
Energia [kcal] | 350,18 | 18 |
Białko ogółem [g] | 7,92 | 16 |
Tłuszcz [g] | 14,93 | 21 |
Węglowodany ogółem [g] | 49,253 | 19 |
Sód [mg] | 417,64 | 17 |
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] | 113,14 | 14 |
Witamina D [ug] | 0,75 | 15 |
kw.tł. nasycone ogółem [g] | 2,9037 | 15 |
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] | 8,9379 | |
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] | 2,7107 | |
Cholesterol [mg] | 0 | |
Błonnik pokarmowy [g] | 3,77 |
Magiczny składnik
Rzodkiewka jest warzywem niskokalorycznym. 1 rzodkiewka to tylko 2 kalorie!
Przygotowanie
Bajgiel przekroić na pół, posmarować Optimą CARDIO. Ułożyć na nim awokado, plasterki rzodkiewki i ogórka zielonego, posypać szczypiorkiem. Kanapkę przykryć drugą częścią.