Bajgiel z awokado, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

/*1 września 2016*/
Bajgiel z awokado, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

Składniki:

Bajgiel z awokado, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem


  • 1 bajgiel (75 g)
  • 1 łyżeczka Optimy CARDIO (5 g)
  • 4 plasterki awokado (40 g)
  • 3 rzodkiewki (30 g)
  • 5 plasterków ogórka zielonego (30 g)
  • 1 łyżeczka szczypiorku (2 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1460,11
Energia [kcal] 350,18 18
Białko ogółem [g] 7,92 16
Tłuszcz [g] 14,93 21
Węglowodany ogółem [g] 49,253 19
Sód [mg] 417,64 17
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 113,14 14
Witamina D [ug] 0,75 15
kw.tł. nasycone ogółem [g] 2,9037 15
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 8,9379
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 2,7107
Cholesterol [mg] 0
Błonnik pokarmowy [g] 3,77

Magiczny składnik

Rzodkiewka jest warzywem niskokalorycznym. 1 rzodkiewka to tylko 2 kalorie!

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Bajgiel przekroić na pół, posmarować Optimą CARDIO. Ułożyć na nim awokado, plasterki rzodkiewki i ogórka zielonego, posypać szczypiorkiem. Kanapkę przykryć drugą częścią.