Kanapka z szynką, roszponką i kolorową papryką

Przepis

Składniki:

Kanapka z szynką, roszponką i kolorową papryką

  • 1 kromka chleba żytniego razowego (35 g)
  • 2 łyżeczki Optimy Cardio (10 g)
  • 1 plaster wieprzowej szynki gotowanej (20 g)
  • Paski czerwonej i żółtej papryki (60 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 808,4
Energia [kcal] 194,05 10
Białko ogółem [g] 6,335 13
Tłuszcz [g] 10,585 15
Węglowodany ogółem [g] 22,515 9
Sód [mg] 353,75 15
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 435,6 54
Witamina D [ug] 0,858 17
kw.tł. nasycone ogółem [g] 3,147 16
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 4,99
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 2,093
Cholesterol [mg] 10,2
Błonnik pokarmowy [g] 4,35

Magiczny składnik

Dzięki papryce, kanapka bogata jest w witaminę C – doskonały zmiatacz wolnych rodników, przyczyniających się do rozwoju miażdżycy.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą Cardio, następnie ułożyć na niej roszponkę, szynkę i paski papryki.