KANAPKA Z SZYNKĄ, POMIDOREM, MŁODYM SZPINAKIEM I PAPRYKĄ

Przepis

Składniki:

KANAPKA Z SZYNKĄ, POMIDOREM, MŁODYM SZPINAKIEM I PAPRYKĄ

  • 2 cienkie kromki chleba żytniego razowego (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy Omega 3 (10 g)
  • 2 plasterki szynki (40 g)
  • ¼ papryki żółtej (50 g)
  • 1 duży plaster pomidora malinowego (35 g)
  • Garść młodego szpinaku (25 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1243,9
Energia [kcal] 298,3 15
Białko ogółem [g] 11,7 23
Tłuszcz [g] 14,8 21
Węglowodany ogółem [g] 36,4 14
Sód [mg] 657,8 27
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 568,2 71
Witamina D [ug] 1,0 19
kw.tł. nasycone ogółem [g] 4,7 24
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 6,8
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 2,6
Cholesterol [mg] 20,4
Błonnik pokarmowy [g] 7,1

Magiczny składnik

Kanapka zawiera znaczna ilość cennych składników mineralnych, takich jak żelazo, cynk, magnez i potas, które często są niedoborowe w diecie Polaków.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować Optimą Omega 3, następnie na jednej z nich ułożyć kolejno połowę szpinaku, plaster pomidora, plastry szynki, paprykę i pozostały szpinak, przykryć drugą kromką chleba.