KANAPKA Z SZYNKĄ, ENDYWIĄ, POMIDOREM, SEREM I PIECZARKAMI

Przepis

Składniki:

KANAPKA Z SZYNKĄ, ENDYWIĄ, POMIDOREM, SEREM I PIECZARKAMI

  • 2 kromki chleba graham bezglutenowego (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • 1 plaster szynki (20 g)
  • 1 łyżka startego żółtego sera (10 g)
  • 1 liść endywii (10 g)
  • 1 plaster pomidora malinowego (35 g)
  • 2 łyżki duszonych plasterków pieczarek (40 g)
  • 1 łyżeczka natki pietruszki (3 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1523,18
Energia [kcal] 365,18 18
Białko ogółem [g] 12,817 26
Tłuszcz [g] 22,842 33
Węglowodany ogółem [g] 32,57 13
Sód [mg] 521,57 22
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 253,41 32
Witamina D [ug] 1,921 38
kw.tł. nasycone ogółem [g] 10,1157 51
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 9,0333
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 2,7597
Cholesterol [mg] 38,5
Błonnik pokarmowy [g] 5,486

Magiczny składnik

Żółty ser bogaty jest w tłuszcze i cholesterol, dlatego w diecie pomagającej obniżyć stężenie cholesterolu należy go ograniczać i spożywać okazjonalnie, w niewielkich ilościach.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować Optimą CARDIO. Na jednej z nich ułożyć endywię, pomidora, szynkę, ser oraz pieczarki wymieszane z natką pietruszki. Kanapkę opiec w opiekaczu lub na patelni grillowej.