KANAPKA Z PIECZONYM SCHABEM I SURÓWKĄ TYPU COLESLAW Z MAKIEM

Przepis

Składniki:

KANAPKA Z PIECZONYM SCHABEM I SURÓWKĄ TYPU COLESLAW Z MAKIEM

  • 2 kromki chleba żytniego (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy DHA (10 g)
  • 1 plaster schabu pieczonego (40 g)
  • 4 łyżki surówki typu coleslaw (100 g)
  • 1 łyżeczka maku (5 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1494,76
Energia [kcal] 389,1 19
Białko ogółem [g] 17,045 34
Tłuszcz [g] 19,105 27
Węglowodany ogółem [g] 42,955 17
Sód [mg] 315,3 13
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 97 12
Witamina D [ug] 1,094 22
kw.tł. nasycone ogółem [g] 4,291 21
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 7,3475
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 6,4495
Cholesterol [mg] 39,6
Błonnik pokarmowy [g] 5,865

Magiczny składnik

Przygotowując surówkę, ograniczmy w niej zawartość tłuszczu. Zamiast całej porcji majonezu można wymieszać go z jogurtem lub całkowicie majonez zastąpić innym, lżejszym sosem.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Surówkę wymieszać z makiem. Kromkę chleba posmarować Optimą DHA, następnie ułożyć połowę porcji surówki, plaster schabu, pozostałą surówkę i przykryć drugą kromką chleba.