KANAPKA Z PIECZONYM KURCZAKIEM, PAPRYKĄ I CZERWONĄ KAPUSTĄ

Przepis

Składniki:

KANAPKA Z PIECZONYM KURCZAKIEM, PAPRYKĄ I CZERWONĄ KAPUSTĄ

  • 1 kromka chleba bezglutenowego (30 g)
  • 1 łyżeczka Optimy CARDIO (5 g)
  • 1 plaster pieczonego kurczaka (40 g)
  • 2 łyżki poszatkowanej czerwonej kapusty (40 g)
  • ¼ papryki żółtej, pokrojonej w cienkie paseczki (50 g)
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego (5 g)
  • Gałązka koperku do ozdoby
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1269,5
Energia [kcal] 303,9 15
Białko ogółem [g] 16 32
Tłuszcz [g] 17,22 25
Węglowodany ogółem [g] 23,9 9
Sód [mg] 186,7 8
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 317,1 40
Witamina D [ug] 0,761 15
kw.tł. nasycone ogółem [g] 3,7905 19
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 9,0825
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 3,32
Cholesterol [mg] 40,5
Błonnik pokarmowy [g] 2,71

Magiczny składnik

By kapusta czerwona miała intensywny kolor w potrawach, skrop ją sokiem z cytryny.

  • Dla 50+
  • Bez glutenu

Przygotowanie

Kapustę wymieszać z rozdrobniona żółtą papryką, dodać olej i doprawić do smaku. Kromkę chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć pieczonego kurczaka i surówkę z papryki i kapusty. Przyozdobić gałązką koperku.