KANAPKA Z PIECZONYM KURCZAKIEM NADZIEWANYM MORELAMI, OGÓRKIEM I MUSZTARDĄ DIJON

Przepis

Składniki:

KANAPKA Z PIECZONYM KURCZAKIEM NADZIEWANYM MORELAMI, OGÓRKIEM I MUSZTARDĄ DIJON

  • 1 kromka chleba żytniego (35 g)
  • 1 łyżeczka Optimy CARDIO (5 g)
  • 1 plaster pieczonego kurczaka z morelami (40 g)
  • 1 wstążka z ogórka zielonego (10 g)
  • 1 łyżeczka musztardy dijon (10 g)
  • Koperek do przybrania
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 695,5
Energia [kcal] 166,3 8
Białko ogółem [g] 7,5 15
Tłuszcz [g] 5,715 8
Węglowodany ogółem [g] 22,615 9
Sód [mg] 513,75 21
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 54,45 7
Witamina D [ug] 0,3995 8
kw.tł. nasycone ogółem [g] 1,42 7
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 2,837
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 1,3865
Cholesterol [mg] 18,2
Błonnik pokarmowy [g] 1,655

Magiczny składnik

Warto zastąpić gotowe wędliny wyrobami domowymi. Przygotowując porcję mięsa mamy wpływ na składniki, które znajdą się w wędlinie.

  • Dla 50+

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie ułożyć pieczonego kurczaka. Kurczaka posmarować musztardą i ułożyć wstążkę z ogórka. Przybrać koperkiem.