KANAPKA Z ŁOSOSIEM, PAPRYKĄ, KIEŁKAMI CEBULI I ZIELONYM PESTO

Przepis

Składniki:

KANAPKA Z ŁOSOSIEM, PAPRYKĄ, KIEŁKAMI CEBULI I ZIELONYM PESTO

  • 2 kromki chleba bezglutenowego jasnego (50 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • 2 łyżki kiełków cebuli (10 g)
  • 1 plaster łososia pieczonego (60 g)
  • 2 łyżki pesto zielonego (30 g)
  • ¼ papryki żółtej pokrojonej w drobne paski (50 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 2247,35
Energia [kcal] 543,9 27
Białko ogółem [g] 18,1 36
Tłuszcz [g] 38,54 55
Węglowodany ogółem [g] 33,43 13
Sód [mg] 1150,25 48
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 383,5 48
Witamina D [ug] 8,62 172
kw.tł. nasycone ogółem [g] 7,134 36
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 23,498
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 5,7265
Cholesterol [mg] 43,5
Błonnik pokarmowy [g] 2,44

Magiczny składnik

Aromatyczne bazyliowe pesto dobrze komponuje się z rybami. Połączenia tego powinny spróbować osoby, które unikają ryb z uwagi na ich intensywny aromat..

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Kromki chleba posmarować Optimą CARDIO, następnie na jednej z nich ułożyć kolejno połowę porcji kiełków, łososia posmarowanego pesto, paski papryki i pozostałe kiełki, przykryć drugą kromką chleba.