Kanapka z serkiem kozim, pieczonym burakiem, rukolą i pistacjami

/*31 sierpnia 2016*/
Kanapka z serkiem kozim, pieczonym burakiem, rukolą i pistacjami

Składniki:

Kanapka z serkiem kozim, pieczonym burakiem, rukolą i pistacjami


  • 1 kromka chleba graham (30 g)
  • 1 łyżeczka Optimy Omega 3 (5 g)
  • Plaster serka koziego (40 g)
  • Garść rukoli (30 g)
  • Łyżka pistacji (5 g)
  • 3 plasterki upieczonego buraka (40 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 916,2
Energia [kcal] 219,8 11
Białko ogółem [g] 9,7 19
Tłuszcz [g] 11,8 17
Węglowodany ogółem [g] 21,9 8
Sód [mg] 183,9 8
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 131,4 16
Witamina D [ug] 0,5 11
kw.tł. nasycone ogółem [g] 4,3 21
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 5,1
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 2,0
Cholesterol [mg] 14,8
Błonnik pokarmowy [g] 3,4

Magiczny składnik

Burak w wersji pieczonej stanowi bardzo aromatyczny i niecodzienny dodatek do kanapek. Warto spróbować jego połączenia, szczególnie z białymi serkami.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą Omega 3, następnie ułożyć kolejno rukolę, serek kozi i plastry buraka. Kanapkę posypać pistacjami.

Polecane artykuły

Polecane artykuły