Nadziewane suszone owoce

Składniki:

Nadziewane suszone owoce

  • 2 suszone śliwki kalifornijskie (20 g)
  • 2 suszone morele (20 g)
  • 2 czubate łyżki sera twarogowego chudego do smarowania (40 g)
  • 1 łyżeczka margaryny Optima Omega (5 g)
  • ¼ łyżeczki cynamonu
  • 2 połówki orzecha włoskiego (5 g)
  • 4 orzechy pistacjowe niesolone (2 g)

Liczba porcji: 2
Wartość kaloryczna 1 porcji: 110 kcal

Przygotowanie

Serek wymieszaj dokładnie z cynamonem i Optimą. W owocach ostrym nożem zrób kieszonkę. Do kieszonki nałóż przygotowany wcześniej farsz twarożkowy, a następnie w przygotowane owoce włóż orzechy. Tak przygotowane owoce przechowuj w lodowce.

Komentarz dietetyka
Orzechy włoskie są bogate w niezbędne dla naszego organizmu nienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega 3. Systematyczne ich spożywanie może zmniejszyć ryzyko zachorowania na choroby układu krążenia.