Kanapka z serem twarogowym, malinami i miodem
/*1 września 2016*/Składniki:
Kanapka z serem twarogowym, malinami i miodem
- 1 kromka chleba graham (30 g)
- 1 łyżeczka Optimy Omega 3 (5 g)
- 1 plaster sera twarogowego (40 g)
- Mała garść malin (35 g)
- 1 łyżeczka miodu (7g)
- Szczypta cynamonu
- Liść mięty
Wartość odżywcza | %RWS | |
---|---|---|
Energia [kJ] | ||
Energia [kcal] | ||
Białko ogółem [g] | ||
Tłuszcz [g] | ||
Węglowodany ogółem [g] | ||
Sód [mg] | ||
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] | ||
Witamina D [ug] | ||
kw.tł. nasycone ogółem [g] | ||
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] | ||
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] | ||
Cholesterol [mg] | ||
Błonnik pokarmowy [g] |
Magiczny składnik
Maliny bogate są w witaminę C. Zawierają także witaminy z grupy B, kwas foliowy i błonnik. Wiele badań naukowych wykazało ich działanie przeciwzapalne i przeciwnowotworowe.
Przygotowanie
Kromkę chleba posmarować Optimą Omega 3. Ułożyć na niej ser twarogowy oraz maliny. Kanapkę polać miodem oraz posypać cynamonem. Ozdobić listkiem miety.