KANAPKA Z PSTRĄGIEM, OGÓRKIEM, RUKOLĄ I MUSZTARDĄ MIODOWĄ

Przepis

Składniki:

KANAPKA Z PSTRĄGIEM, OGÓRKIEM, RUKOLĄ I MUSZTARDĄ MIODOWĄ

  • 1 kromka chleba z ziarnami (35 g)
  • 1 łyżeczka Optimy Omega 3 (5 g)
  • 1 plaster pstrąga wędzonego (50 g)*
  • Mała garść rukoli (15 g)
  • 2 wstążki z ogórka zielonego (40 g)
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej (15 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ]
Energia [kcal]
Białko ogółem [g]
Tłuszcz [g]
Węglowodany ogółem [g]
Sód [mg]
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug]
Witamina D [ug]
kw.tł. nasycone ogółem [g]
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g]
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g]
Cholesterol [mg]
Błonnik pokarmowy [g]

Magiczny składnik

Pstrąg tęczowy, podobnie jak łosoś, bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe EPA i DHA, które są niezbędne do zachowania zdrowia.

  • Dla 50+
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą Omega 3, następnie ułożyć kolejno rukolę, plaster pstrąga posmarowany musztardą oraz wstążki z ogórka zielonego. *Przygotowując kanapkę dla dzieci, zamiast ryby wędzonej wybierz pieczoną.