KANAPKA Z PASZTETEM, OGÓRKIEM KWASZONYM I MUSZTARDĄ DIJON

Przepis

Składniki:

KANAPKA Z PASZTETEM, OGÓRKIEM KWASZONYM I MUSZTARDĄ DIJON

  • 1 kromka chleba żytniego (35 g)
  • 1 łyżeczka Optimy DHA (5 g)
  • 1 plaster pasztetu z domowego wypieku (40 g)
  • 1 ogórek kwaszony (60 g)
  • 1 łyżeczka musztardy dijon (10 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1105,15
Energia [kcal] 281,85 14
Białko ogółem [g] 9,3 19
Tłuszcz [g] 15,635 22
Węglowodany ogółem [g] 28,83 11
Sód [mg] 984,2 41
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 945,2 118
Witamina D [ug] 0,623 12
kw.tł. nasycone ogółem [g] 5,945 30
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 7,8705
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 1,705
Cholesterol [mg] 148
Błonnik pokarmowy [g] 2,825

Magiczny składnik

Pasztet najlepiej wykonać samodzielnie, unikając dodatku tłustych składników. Jeśli nie mamy możliwości przygotowania domowego pasztetu, dokładnie przyjrzyjmy się etykiecie produktu w sklepie.

  • Dla 50+

Przygotowanie

Kromkę chleba posmarować Optimą DHA, następnie ułożyć pasztet. Pasztet posmarować musztardą i ułożyć plastry ogórków.