KANAPKA Z PASTĄ Z ŁOSOSIA, POMIDOREM MALINOWYM I SZCZYPIORKIEM

Przepis

Składniki:

KANAPKA Z PASTĄ Z ŁOSOSIA, POMIDOREM MALINOWYM I SZCZYPIORKIEM

  • Ciabata (60 g)
  • 2 łyżeczki Optimy CARDIO (10 g)
  • 1 łyżka twarogu chudego (15 g)
  • 2 łyżki łososia pieczonego (40 g)
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki (6 g)
  • 2 duże plasterki pomidora malinowego (70 g)
  • ¼ papryki żółtej (50 g)
  • Łyżeczka szczypiorku (3 g)
  • Sól morska do smaku
  • Pieprz do smaku
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1419,2
Energia [kcal] 340,28 17
Białko ogółem [g] 18,457 37
Tłuszcz [g] 12,033 17
Węglowodany ogółem [g] 42,222 16
Sód [mg] 933,25 39
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 512,78 64
Witamina D [ug] 5,956 119
kw.tł. nasycone ogółem [g] 2,8747 14
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 5,4832
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 2,9957
Cholesterol [mg] 28,3
Błonnik pokarmowy [g] 3,367

Magiczny składnik

Tylko podniesie wartość odżywczą dania, ale nada potrawie świeży aromat.

  • Dla 50+
  • Dla sportowców

Przygotowanie

Twarożek oraz łososia rozdrobnić widelcem, dodać Optimę CARDIO, cebulę, doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać. Ciabatę rozkroić i posmarować pastą, następnie ułożyć plastry pomidora przedzielone papryką i posypane szczypiorkiem.