KANAPKA Z MASŁEM ORZECHOWYM, BANANEM I KIWI

Przepis

Składniki:

KANAPKA Z MASŁEM ORZECHOWYM, BANANEM I KIWI

  • grahamka (60 g)
  • 1 łyżeczka Optimy DHA (5 g)
  • 2 łyżki masła orzechowego (25 g)
  • 1/3 banana (50 g)
  • 3 plastry kiwi (35 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1454,35
Energia [kcal] 365,1 18
Białko ogółem [g] 12,126 24
Tłuszcz [g] 13,948 20
Węglowodany ogółem [g] 54,691 21
Sód [mg] 289,38 12
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 51,45 6
Witamina D [ug] 0,375 8
kw.tł. nasycone ogółem [g] 2,315 12
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 6,4883
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 4,5069
Cholesterol [mg] 0
Błonnik pokarmowy [g] 7,284

Magiczny składnik

Do tego rodzaju kanapki warto wybrać masło orzechowe z cząstkami orzechów, będzie nie tylko smaczna, ale także przyjemnie chrupiąca!

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Grahamkę rozkroić. Jedną część posmarować Optimą DHA, a drugą masłem orzechowym. Następnie na połówce z Optimą ułożyć kolejno plasterki kiwi oraz plastry banana, przykryć drugą kromką bułki.