KANAPKA Z MASŁEM ORZECHOWYM, BANANEM I BORÓWKAMI

Przepis

Składniki:

KANAPKA Z MASŁEM ORZECHOWYM, BANANEM I BORÓWKAMI

  • grahamka (60 g)
  • 1 łyżeczka Optimy Omega 3 (5 g)
  • 2 łyżki masła orzechowego (25 g)
  • 1/3 banana (50 g)
  • Mała garść borówek amerykańskich lub jagód (30 g)
  Wartość odżywcza %RWS
Energia [kJ] 1577,6
Energia [kcal] 377,0 18,9
Białko ogółem [g] 13,1 26,3
Tłuszcz [g] 17,2 24,6
Węglowodany ogółem [g] 49,7 19,1
Sód [mg] 303,9 12,7
Witamina A (ekwiw. retinolu) [ug] 49,2 6,2
Witamina D [ug] 0,4 7,5
kw.tł. nasycone ogółem [g] 2,9 14,6
kw.tł. jednonienasycone ogółem [g] 8,1
kw.tł. wielonienasycone ogółem [g] 5,5
Cholesterol [mg] 0,0
Błonnik pokarmowy [g] 7,5

Magiczny składnik

Podczas zakupu masła orzechowego warto zwrócić uwagę na jego skład. Wybieraj masło bez zbędnego dodatku cukru.

  • Dla 50+
  • Wege
  • Dla sportowców
  • Dla dzieci

Przygotowanie

Grahamkę rozkroić. Jedną część posmarować Optimą Omega 3, a drugą masłem orzechowym. Następnie na połówce z Optimą ułożyć kolejno borówki/jagody oraz plastry banana, przykryć drugą kromką bułki.